Активности

АКТИВЕН ОТДИХ В ГАБРОВО И БАЛКАНА

Бутикова вила CASA MT

Oткрийте удоволствието от движението и активния живот!
Научете нови неща за Габрово и региона!
Намерете нови приятели… и още много и положителни емоции с програмите за активен отдих, осигурени от travel-plus.net.

ЗА ВСЕКИ СЕЗОН И ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ!

Вело преходи и пешеходни маршрути през лятото, ски спорт през зимата – групи, съобразени с вашите индивидуални качества. Потопете се в „тайните на Балкана.“

Тийм Билдинг

Наред с удобствата, които Ви предлагаме, нашите партньори от Travel Plus могат да изготвят персонализирана тийм билдинг програма с активности извън хотела. С тях Вие ще откриете ‘малките тайни’ на Габрово и Балкана и ще се убедите, че тук природа и история представляват едно цяло! Активностите могат да бъдат със или без състезателен елемент, а чрез тях екипът Ви ще опознае нашия красив край през призмата на активното или познавателното изживяване. Индивидуалният подход позволява редуването на семинарни занятия в хотела с активности на открито.

Велосипедни

Открийте ‘малките тайни’ на Балкана – на място, където природа и история представляват едно цяло! Ако имате собствен велосипед, носете го със себе си! Ако ли не, информирайте ни своевременно и ще Ви бъде оказано съдействие за наемане на велосипед на преференциална цена! Велосипедните турове и разходки обхващат всички нива на трудност – от начинаещи до напреднали и експерти – и се предлагат на предварително обявени дати или по запитване.

Пешеходни преходи и разходки

Ако в компанията си имате както по-опитни, така и съвсем нови за планината хора, поканете ги за участие! Габровския балкан предлага невероятно разнообразие за всички, които търсят близостта на природата, а маршрутите са проверени от местни водачи с много опит! Пешеходните преходи и разходки обхващат всички нива на трудност – от начинаещи до напреднали и експерти – и се предлагат на предварително обявени дати или по запитване.

Харесва ли ви месността ни? Направете вашата почивка при нас!

Приключения по земя, въздух и вода

Преживейте нещо незабравимо, встрани от обичайното! Дори на пръв прочит да звучат „страшно”, в действителност приключенията са напълно постижими за активни хора в добро физическо здраве, без значение от тяхната възраст. От воден поход в ‘Малкото море’ и триатлон без състезателен характер до ориентиране за начинаещи и комбинирани турове с велосипед и пеша, тук всеки ще намери желаната активност.

Тематични и специални активности

Преживейте нашия красив край в компанията на експерт в областта на ботаниката, орнитологията, историята и др.! Така ще задълбочите познанията си в съответната сфера и ще откриете още от ‘малките тайни’ на Балкана! Ботаническите, орнитоложките и историческите турове се предлагат на предварително обявени дати или по запитване.

Активни дни в Габрово и Балкана

„Активните дни” се провеждат в пет различни седмици през лятото и есента. В това време можете да участвате в произволен брой и вид активности – пешеходни преходи, велотурове, каякинг, ориентиране, комбинирани активности, с кулинарен акцент и много други. „Активните дни” са за всички, които харесват да бъдат сред природата. Характерът на събитието позволява висока степен на гъвкавост по отношение на дните и броя на активностите, и на мястото за настаняване.

Уикенд в Габрово и Балкана - Целогодишно

Прекарайте два или три безгрижни дни в нашия хотел и изберете между лек пешеходен или лек велосипеден преход в Балкана! А за останалата част от престоя самите Вие ще решите дали да се запишете за допълнителни активности или просто да релаксирате. Ако предпочетете лек велосипеден преход, но нямате възможност да донесете собствени велосипед и каска, информирайте ни своевременно и ще Ви бъде оказано съдействие за наемане на велосипед на преференциална цена! За групи програмата може да бъде проведена на удобни за тях дати – в произволни два или три последователни дни през цялата година.

Зима и ски

В местността Узана в Габровския Балкан се намират най-добрите ски писти в Стара планина – за напреднали, за леко напреднали и за начинаещи. Там можете да наемете необходимото оборудване и да заявите урок при лицензиран ски учител. А дали не сте любопитни да изпробвате ходенето със снегоходки!? Ще видите, че е лесно като детска игра и също толкова приятно! Ще Ви бъдат необходими само няколко крачки и вече ще сте хванали цаката на „двете лапи”, а след броени минути дори няма да ги усещате на краката си.

А има още много красиви места! Нека ги разгледаме заедно.