Забележителности

МЕСТА, КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ

в близост до гр. Габрово

КАКВО ДА ПОСЕТЯ

Препоръчани места

КАКВО ДА РАЗГЛЕДАМ

Препоръчани забележителности

КЪДЕ ДА ХАПНА

Препоръчани заведения и кръчми

Етнографски музей на открито "ЕТЪРА"

Музей „Етър“—жива картина на една отминала епоха! Пристъпите ли пределите на единствения в България етнографски музей на открито, вие попадате в свят, различен от съвременния—светът на възрожденските българи.

Соколският манастир

Соколският манастир „Успение Богородично“, наричан още Габровско-Соколски или Габровски манастир, е действащ девически манастир на Българската православна църква, намиращ се в Северна България, близо до Габрово.

Архитектурно исторически резерват БОЖЕНЦИ

В АИР „Боженци“ са отворени за посещение две музейни къщи – къща-музей „Баба Райна“ и къща-музей „Дончо Попа“, които представят етнографски експозиции, Менгема – работилница за пречистване на восък, Килийно училище, Експозиционна зала в Новото школо и Изложбена зала в Старото школо.

Харесва ли ви месността ни? Направете вашата почивка при нас!

Национален природен парк "Централен балкан"

Национален парк „Централен Балкан” е разположен в сърцето на България – в най-високата и най-живописна част на Балкана. Той е вторият по големина национален парк в България.

Местността Узана - Географския център на България

Местността Узана е най-широката билна поляна в Стара планина. Тя е обгърната от вековни букови гори, на места понадигната от хълмчета и прорязана от множество пътеки и пътища. Площта ѝ е около 3000 декара.

Пещера БАЧО КИРО

Пещерата се намира в отвесна варовикова 25-метрова скала на надморска височина от 335 метра. Бачо Киро е първата благоустроена пещера в България

Дряновски Манастир

Дряновският манастир „Свети Архангел Михаил“ е действащ български, мъжки манастир. Намира се в Северна България на 5 километра югозападно от град Дряново и на 15 километра от град Габрово.

гр. Трявна

Трявна е град в Централна България, разположен в северните склонове на Стара планина, по долината на река Тревненска, близо до Габрово. Известен е със своята текстилна индустрия и типична възрожденска архитектура, включваща 140 паметника на културата, задължителни и експозиции.

А има още много красиви места! Нека ги разгледаме заедно.

ГУРМЕ ВЕЧЕРЯ

С помоща на нашия приятел Шеф Лоренцо по предварителна заявка можем да организираме и гурме вечеря за вас, вашите приятели или семейство